csikuma

A jövő héten héttagú delegáció érkezik Budapestre a japán Csikuma városából, amellyel együttműködési megállapodást köt a Magyar Asztalitenisz Szövetség.

A tokiói olimpiához közeledve a távol-keleti országnak fontos, hogy erősítse nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatait, de ez az együttműködés a másik, azaz a magyar fél számára is legalább olyan előnyös lesz.

Japán férfi és női vonalon is nagyhatalomnak számít az asztaliteniszben, játékosai egyre többször legyőzik az utóbbi évtizedekben egyeduralkodónak számító kínaiakat. A programban részt vevő magyar játékosok így rengeteget profitálhatnak a leendő kölcsönös, közös edzőtáborozásokból. Az együttműködés részét képezi, hogy japán edzőpartnerek érkeznek majd Magyarországra, míg a magyar fiatalok a csikumai edzőközpontban vehetnek részt közös gyakorlásokon, és a magyar szakemberekkel együtt tanulmányozhatják az ottani edzésmódszereket.

A megállapodás aláírására november 14-én, 10.30 és 11 óra között kerül sor Budapesten nyilvános sajtótájékoztatóval egybekötve. A mintegy 60 ezer lakosú Csikumából héttagú küldöttség érkezik hazánkba, élükön Okada Akio polgármesterrel.

Az ünnepélyes aláírást követően a délutáni órákban a japán vendégek látogatást tesznek a magyar válogatott asztalitenisz-termében. Az Ormai-csarnokban találkoznak nemzeti csapataink szövetségi kapitányaival is.

Go to top