ecseki-nandor-csapat-vb-2018

Majoros Bence és Ecseki Nándor személyében két magyar is található a férfiaknál a legfrissebb világranglista első száz helyezettje között.

Ecsekit először jegyzik a világranglista első száz játékosa között, azt viszont nem állíthatjuk, hogy ettől elszállt volna magától.

„Pontosan ugyanolyan, mint amilyen százon kívüliként volt – válaszolta Ecseki Nándor arra a kérdésre, hogy milyen érzés top 100-as asztaliteniszezőnek lenni. – Semmi extra. Lehet, hogy a következő hónapban meg visszaesek a 110. helyre, szóval ez nem olyan, mint bekerülni a 70. helyre, és ott meg is maradni. Az már óriási fejlődés lenne számomra, ha mondjuk egy éven keresztül stabilan top százas játékos lennék.”

Ecsekit egy hellyel előzi meg a 94. pozícióban található Majoros, aki nem először van ott a legjobb százban (idén júliusban a 99. volt), ennyire elöl azonban még sosem állt a nemzetközi szövetség rangsorában.

A válogatott keret másik két játékosa közül Lakatos Tamás a 141., míg Szudi Ádám a 171. helyen áll az októberi világranglistán.

A FÉRFI VILÁGRANGLISTA 10 LEGJOBB MAGYAR JÁTÉKOSA
Játékos Pozíció
Majoros Bence 94.
Ecseki Nándor 95.
Lakatos Tamás 141.
Szudi Ádám 171.
Nagy Krisztián 297.
Kosiba Dániel 438.
Both Olivér 732.
András Csaba 732.
Kriston Dániel 929.
Szita Márton 929.
Go to top