kopogos-bajnoksag-2016

Már egy héttel a nevezési határidő előtt beteltek a helyek a január 8-án megrendezendő Dulevo Országos Kopogós Bajnokságra. Egyéniben 130 játékos jelentkezését fogadták el, többen várólistára kerültek. Az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban sorra kerülő verseny különlegessége, hogy az asztaliteniszben mára megszokott, szoft ütőborítások helyett szivacs nélküli, úgynevezett kopogós ütőkkel rendezik meg. Ezeket a szervezők biztosítják, saját ütővel nem lehet játszani.

A régi típusú, egyforma ütő sajátossága, hogy csökkenti a versenyzők tudásbeli különbségét. Hogy ez hozta-e meg a jelentkezők kedvét vagy a londoni világbajnokságon való részvétel lehetősége, nem tudni, a bajnokság népszerűségére minden esetre nem lehet panasz. Nemtől és korosztálytól függetlenül összesen nagyjából 100-120 játékos nevezését várták, mivel ekkora létszámmal még le tudják bonyolítani a versenyt egy nap alatt, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel végül is 130 nevezést fogadtak el az egyéni számba. A többiek várólistáról kerülhetnek be visszalépés esetén. A vasárnap 9 órakor kezdődő ob-n páros versenyszámot is rendeznek, amelyben nők és férfiak szintén együtt indulnak.

Minden osztályból neveztek játékosok az Extraligától a kerületi, megyei osztályokig, így tényleg kiderül majd, mennyire számít az, hogy valaki képzett asztaliteniszező. Külön öröm a szervezők számára, hogy az esemény több olyan játékos érdeklődését is felkeltette, akik már vagy tíz éve nem indultak semmilyen versenyen, de most beneveztek és elindulnak. Láthatjuk játszani többek között dr. Bátorfi Istvánt, Bátorfi Csilla és a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Bátorfi Zoltán édesapját, valamint Fazekas Péter személyében az egyik szervezőt is. Az ország minden tájáról érkezett nevezés.

Az indulók értékes nyereményekért játszhatnak, a legnagyobb vonzerőt az jelentheti, hogy az első két helyezett részt vehet a január 28-29-én megrendezendő londoni kopogós világbajnokságon, ráadásul a négynapos kinntartózkodásukat (utazás, nevezési díj stb.) a szervezők állják, illetve szállásukról a Danubius Hotels Group gondoskodik . A vb-t (World Championship of Ping Pong, röviden WCCP) az Alexandra Palace-ban rendezik meg, amely a népszerű PDC dartsvilágbajnokságnak is helyt szokott adni. A WCCP összdíjazása 100 000 dollár (közel 30 millió forint), amiből az első helyezett 20 ezret (majdnem 6 millió forintot) vihet haza.

Egyéni nevezések

kopogós nevezés - egyéni

Páros nevezések

kopogós nevezés - páros

Go to top